Gepost door: fortunadames | maart 26, 2012

RKTSV weer op kampioenskoers na winst op Fortuna Wormerveer

Verslag van RKTSV
Door Jos Butink

Na het verlies van verleden week, nu een superzaterdag voor RKTSV door een 4-0 overwinning . No 2 Saestum verloor en Ter Leede  (no 3) speelde gelijk tegen ATC’65 (no 4). RKTSV heeft nu 8 punten voorsprong met nog 4 wedstrijden te spelen.

Nog duidelijk aangeslagen door het onnodige verlies van verleden week moest RKTSV vandaag aantreden tegen  op en top gemotiveerde Fortuna Wormerveer dat na de winst op ATC ook nog barstte van het zelfvertrouwen. Het werd een sportieve wedstrijd van beide zijden met een Fortuna, welke in het eerste kwartier twee keer gevaarlijk richting het doel van Katja Demacker ging. Hierna kantelde de wedstrijd en werd RKTSV duidelijk sterker. De eerste en beste goed uitgevoerde aanval leverde meteen de 1-0 op door Liv Aerts na goed voorbereidend werk van Sharona Demandt en Annika Pluijmen.  In de 25e minuut waren de rollen omgedraaid. Liv Aerts bereidde voor en Sharona Demandt, die een uitstekende wedstrijd speelde, zette de 2-0 op het scorebord. Toch bleef Fortuna Wormerveer geloven in een goed resultaat. In de 30e minuut ging een inzet van de Noord-Hollandse dames vlak voorlangs. Toen Glynis Vromen in de 40e minuut met een overtreding ( bestraft met geel) een doorgebroken Fortuna vrouwe, neerlegde, kregen zij op de rand van de 16 een vrije trap, welke echter over werd geschoten. Iedereen dacht al aan een 2-0 ruststand, behalve de goed op dreef zijnde Liv Aerts, zij schoot echter op paal. De terug in het veld springende bal werd uiteindelijk een prooi voor Vera Wanrooy en zij scoorde dan ook de 3-0.

Ook na de rust was het betere van het spel van de zijde van de Kerkraadse dames. In de 53 minuut dreigde Shirley Kocacinar door te breken en werd ternauwernood door de na rust ingevallen Myrusha Victoria (ook met geel bestraft) tegen gehouden. De hierop volgende vrije trap werd door Sharona Demandt op schitterende wijze achter de overigens goed keepende Limburgse Marieke Ubachs geschoten, 4-0. Hierna was het duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. RKTSV kreeg nog een handvol kansen, het dichtste bij was de hardwerkende Shirley Kocacinar, haar bal ging echter tegen de paal.  Ook Fortuna kwam nog enkele keren gevaarlijk richting het Kerkraadse doel, maar Katja, dan wel de goed staande verdediging, wist erger te voorkomen.