Gepost door: fortunadames | maart 17, 2012

Kopbal Roxanne Koopman bezorgt Fortuna winst tegen ATC’65

Na het meer dan prettige gelijke spel tegen Ter Leede trof Fortuna vandaag de runner up ATC’65. De beloften van FC Twente toonden zich zonder meer balvaardige speelsters, maar het afronden wilde vandaag niet lukken. Fortuna deed dat wel en zodoende een 1-0 zege voor het team van trainster Corina Dekker.

 

In de eerste fase van de wedstrijd toonde de thuisploeg gelijk haar plannen. Veel druk zetten en ATC’65 het spelen beletten. Dat zorgde voor wat kleine kansjes zonder resultaat. In die fase toonde de Fortuna doelvrouwe Marieke Ubachs al haar uitstekende vorm. Ballen van Suzanne de Kort en Josien Jansen wist zij bekwaam te keren. Ook Anne Bosveld dook op voor Marieke die daar echter geen moment door werd afgeleid.

Onder leiding van de Hensbroeker scheidsrechter Gert Mol ontspon zich een aantrekkelijke partij voetbal met hachelijke situaties in beide doelgebieden. Meestentijds ontstaan uit goed lopende combinaties. Voor de voetballiefhebber viel er deze ronde voldoende te genieten.

In de 25e minuut leek Fortuna naar een voorsprong te gaan. De kopbal van Marlous van Petersen werd echter van de doellijn getrapt. Met nog een kwartier te spelen kreeg ATC’65 duidelijk de overhand. Judith Westervliet, Suzannne de Kort, ze kwamen gevaarlijk door, maar verzuimden te scoren. De Kort zag zelfs een bal van haar voet op de kruising uiteenspatten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. Op en neer gaande ploegen die kozen voor de aanval. De razendsnelle Sheryl de Boer kon, ondanks vlaggen van Twent Ties Ruyvekamp, haar weg vervolgen. Haar poging verdween net naast het doel. Niet veel later was het Stephanie Boerhoop die namens Fortuna een prima voorzet afleverde. Deze werd door Roxanne Koopman magnifiek met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd (1-0).

Aan de kant van de gasten werd er gewisseld en benadrukte coach Du Gardijn langs de lijn ‘vooral de druk er op te houden’. Daar luisterden zijn ‘meiden’ wel naar maar Fortuna leek daar geen moeite mee te hebben. Verdedigend bleef het sterk staan. In die fase was het wederom Fortuna keepster Marieke Ubachs die haar ploeg er door wist te slepen via een aantal meer dan nuttige reddingen.

Met nog ruim een kwartier op de klok zette ATC’65 een tandje bij en zorgde voor meer balbezit. Dat kon echter in de zestienmeter niet worden verwerkt. Dit was zo ’n wedstrijd die nog een uur had kunnen duren zonder dat de Twentse beloften een doelpunt zouden scoren.

De pegel van Maud Roetgering werd door de Fortuna doelvrouwe onschadelijk gemaakt. Ook aan Fortuna zijde werd driftig gewisseld. In de slotminuten wist Sheryl de Boer uit te breken vanaf de middenlijn. Helaas voor alles wat Fortuna een goed hart toedraagt schoof haar schot een ‘vloeidikte’ langs de verkeerde kant van de paal. Uit de daarop volgende aanval was het weer ATC’65 dat een schot op de paal zag eindigen.

Terwijl er al 90 minuten op het scorebord stonden liet de leidsman nog zeker zes minuten langer spelen. Dat bezorgde met name de Fortuna supporters kramp in de billen van het knijpen. ATC kon gelukkig ook in de extra speeltijd geen scorende vuist maken.

Overige uitslagen: Oranje Nassau-RCL 1-0, Saestum-Ter Leede 2-0, RVVH-Reiger Boys 0-2, Be Quick-SteDoCo 4-2 en Buitenveldert-RKTSV 2-0.


Plaats een reactie

Categorieën